2012. március 5., hétfő

Tonhalas céklasaláta petrezselyemmel



Tegnap egy gyors tonhalkrémet készítettem vacsorára, és az utolsó pillanatban eszembe jutott, hogy korábban, amíg az ebédünk (csirkecomb) sült, bedobtam a sütőbe néhány alufóliába csavart céklát is, valamire még jó lesz alapon. Mivel továbbra is nagyon kívánom a zöldségeket, gyorsan össze is kombináltam a kettőt, így még finomabb és még egészségesebb lett a vacsorám. Ha van otthon cékla, érdemes ezzel a módszerrel megsütni azt is olyankor, amikor amúgy is éppen sütünk valamit, hiszen pár darab cékláért nem túl gazdaságos bekapcsolni a sütőt, viszont a sülve tényleg sokkal finomabb, mint pl. párolva. Pár napig simán eláll így a hűtőben.

Hozzávalók (1-2 adag):
1 nagyobb sült cékla, 1 tonhalkonzerv, 1 ek. mascarpone, fél doboz tejföl, fél citrom leve, 1 gerezd foghagyma, friss petrezselyem, extra szűz olívaolaj, só, bors

Elkészítés:
  1. A tonhalkrémhez leöntjük a konzerv tonhalról a levet/olajat, összekeverjük a halat a mascarponéval és a tejföllel, belenyomunk egy gerezd fokhagymát, citromot csavarunk bele, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint
  2. Az alufóliában megsütött céklát meghámozzuk, kockákra vágjuk, meglocsoljuk kevés extra szűz olívaolajjal, citromlével, kicsit megsózzuk
  3. Összekeverjük a céklát a tonhalkrémmel, és apróra vágott friss petrezselymet szórunk rá. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...