2012. április 26., csütörtök

Spárga-komló variációk 2. - Zöldspárgás-komlós fusilli


Újabb spárga-komló kombináció, most zöldspárgával, hiszen a komlóhajtás alapvetően egy vékonyka zöldspárgára emlékeztet. Ez is egy igazi nekem való villám-ebéd, amíg megfő a tészta, megpárolódnak a zöldségek is. A szűk keresztmetszet mindig a fotózás, amire már csak egy kattintásnyi időm marad, mert Regina addigra már éhes, Flóra megunja a piheőszékben üldögélést stb. Mindenesetre a kombináció az ízek szempontjából remekül működik, mostmár ideje lenne kitalálnom egy olyan spárgás-komlós ételt, ami jól is mutat, amiben látható a két zöldség hasonlósága. 

Hozzávalók (2-3 főre): 
egy csomag zöldspárga, 2-3 marék komlóhajtás, 1 doboz Philadelphia krémsajt, 1-2 gerezd fokhagyma, extra szűz olívaolaj, só, bors, 1/2 csomag fusilli (pennével szerintem jobban mutatott volna, de Regina a fusillire szavazott:))

Felteszem a vizet a tésztához. A megmosott, felaprított zöldspárgát és a komlót olívaolajon párolni kezdem, rányomom a fokhagymát, sózom, borsozom. Ha forr a víz, bedobom a tésztát, közben a zöldségekre kevés vizet öntök, és takarék lángon hagyom párolódni. Mielőtt elkészülne a tészta, ráteszem a megpárolódott zöldségekre a krémsajtot, öntök hozzá keveset a tészta főzővizéből, hogy krémesebb legyen az állaga, majd a leszűrt tésztával összeforgatva tálalom. Ki kellene próbálnom sima krémsajt helyett kecskesajttal is, szerintem jól állna a komló-spárga párosnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...