Tegnap észbe kaptam, hogy mindjárt lejár a Blogkóstoló 2. fordulójának a határideje. Nekem a Konyhalál blog jutott a játékban, már hetek óta nézegetem a recepteket, nehéz volt választani a sok finom sütemény közül. Aztán tegnap, amikor gondolkoztam, hogy mit süssek gyorsan a délután érkező vendégeknek, a kezembe került a kamrában egy csomag épp lejárófélben lévő bio kókuszreszelék, így egyértelmű lett, hogy ezt a kókuszos sütit kell választanom. Abszolút nekem való recept, kb. 5 perc alatt összedobható, simán elkészült Flóra délutáni alvása alatt, és mindenkinek ízlett. Kicsit talán kisebb tepsiben kellett volna sütnöm, hogy magasabb legyen, akkor szebben elkülönült volna a 3 réteg, és a bio kókuszreszelék valamivel durvább, nincs olyan finomra reszelve. Szóval nem lett olyan szép, mint az eredeti, de az íze kifogástalan:) Még annyiban tértem el az eredeti recepttől, hogy nádcukrot használtam sima helyett, a citromhéjat pedig egész egyszerűen kifelejtettem.
Hozzávalók:
7,5 dkg liszt, 10 dkg nádcukor, 10 dkg kókuszreszelék, 4 tojás, 1 csomag bourbon vaníliáscukor, 12 dkg olvasztott vaj, 5 dl tej
A hozzávalókat összekeverjük, kikent tepsibe öntjük a masszát és 170 fokos sütőben 45 percig sütjük. Érdemes kihűlés után szeletelni, én ezt nem vártam ki, a felét azonnal felvágtam és még langyosan megettük, de a később vágott szeletek valóban sokkal szebbek lettek.
Muszáj betennem ezt a képet is a kislányom maszatos kezével:)
Édes az a maszatos kéz :) A süti finom lehetett- melegen, hidegen egyaránt!
VálaszTörlésKöszi:) Tényleg nagyon finom, érdemes kipróbálni!
TörlésHmm, de jól néz ki! :)
VálaszTörlésNekem sem különül el mindig szépen a 3 réteg, van, amikor az egyik nagyon vékonyka, pedig elvileg ugyanúgy csinálom :)
Vicuska: Hidegen az igazi, persze én sem tudom soha kivárni az első szelettel, hogy kihűljön :)
Szia:)
TörlésLegközelebb kicsit kisebb formában sütöm, hátha szebb lesz. De tényleg szuper recept, ki fogom próbálni az intelligens krémesedet is!