2012. március 8., csütörtök

Mandulás-kókusztejes palacsinta vérnarancsszósszal


Régóta gondolkodom azon, hogy ki kellene próbálni, milyen a palacsinta kókusztejjel. Úgy döntöttem, ma uzsonnára ki is próbálom, aztán megakadt a szemem egy fél csomag mandulán, és akkor bevillant: kókusztejes-mandulás palacsintát fogok sütni. A vérnarancsszósz ötletét pedig Mandulasarok blogjából vettem hozzá (ott céklás-mákos palacsinta mellé készült), épp volt itthon vérnarancs. Nagyon finom, lágy állagú palacsinták lettek, a kókusztej íze nem érződik erősen, és remekül passzol hozzá a vérnarancs, de persze mézzel, juharsziruppal is finom lehet.

Hozzávalók (20-22 minipalacsintához):
2,5 dl kókusztej, 1 dl tej, 1 tojás, 5 dkg mandula finomra darálva, 2 ek, liszt, 2 ek. barna rizslisz, 1 ek. nyírfacukor, fél citrom reszelt héja
A vérnarancsszószhoz: 4-5 vérnarancs, 2 ek. méz, 1 ek. barna rizsliszt (vagy keményítő)

A hozzávalókból palacsintatésztát keverünk, kb. 10 percig állni hagyjuk, majd két evőkanálnyi adagongént megsütjük a palacsintákat.
A szószhoz a narancsok levét kicsavarjuk, beletesszük a mézet s főzni kezdjük. Kb. 10  perc forralás után beleszórjuk a rizslisztet (vagy keményítőt), csomómentesre keverjük, majd kevergetve addig főzzük, míg be nem sűrűsödik.




2 megjegyzés:

  1. Ez (palacsinta es a szosz is) nagyon jo otlet, ki fogom probalni :-) Orulok a blognak is :-) (Magdi-www.magdireceptek.blogspot.com)

    VálaszTörlés
  2. Kedves Magdi, örülök, hogy tetszik a recept és a blogom, köszönöm, hogy olvasol:)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...