2012. március 11., vasárnap

Mézben karamellizált édeskömény és paprika saláta kecskesajttal, bazsalikommal




Ez a meleg saláta volt a mai rögtönzött vacsorám. Az édeskömény nagy kedvencem, ez abból is látszik, hogy még nincs egy hónapos a blog, de ez már a harmadik édesköményes recept. Nyersen is szuper salátát készíthetünk belőle, de így, egy kis olívaolajon grillezve, mézzel karamellizálva egészen különleges lesz, bár veszít valamennyit az erőteljes ánizsízéből. Mivel ma is szedtem egy maréknyi salátaboglárkát (az éjszakai fagyok miatt még nem sok van), ezt is a tetejére dobtam a bazslikomlevelekkel együtt - minden falat friss zöldre szükségünk van ilyenkor - de természetesen enélkül is tökéletesen működik a recept.

Hozzávalók (1-2 adag):

Egy nagy édesköménygumó és egy nagy kaliforniai paprika fele (vagy értelemszerűen mindkettőből 1-1 kisebb), 1 ek. méz, 5 dkg friss kecskesajt, 5 levél bazsalikom, extra szűz olívaolaj, 1 tk. balzsamecet, só, bors (+ aki hozzájut, egy marék salátaboglárka)

Az édesköményt nem túl vékony szeletekre, a paprikát cikkekre vágjuk. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, rádobjuk a zöldségeket, rácsorgatunk egy ek. mézet, sózzuk, borsozzuk és pár percig sütjük, amíg kissé karamellizálódik (nem kell megpuhulniuk a zöldségeknek, amikor kis színt kap az édeskömény, már jó, akkor finom, ha ropogós marad). Áttesszük egy tálba, rámorzsoljuk a kecskesajtot, rátépkedjük a bazsalikomot, és végül meglocsoljuk kevés extra szűz olívaolajjal és balzsamecettel.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...