2012. március 20., kedd

Juhtúrós-csalános spaghetti


Még mindig csalán... Igyekszem minél többféleképpen felhasználni a konyhában ezt az egészséges tavaszi  zöldet, hiszen igazán csak ilyenkor, zsengén finom. Most egy igazán rusztikus ebéd lett belőle baconnel, juhtúróval, még egy kevés, szintén az erdőszélén szedett vadsnidling is került bele (medvehagyma sajnos nem terem errefelé, át kellene kirándulni a túlpartra gyűjteni egy jó adagot, amíg van). A csalánt most is salátaboglárkával együtt szedtem, de csak csalánnal is kitűnő, jellegében hasolnít a leveles spenóttal készült fogásokra, de a csalán íze más, zöldebb, vadabb. Ha a csalán leszedésére fordított időt nem számoljuk, 10 perces ebéd, elkészül az egész, amíg megfő a tészta.

Hozzávalók (2 adag): 
fél csomag spaghetti, 5 dkg juhtúró, 1 doboz tejföl, 2 gerezd fokhagyma, 5 dkg baconszalonna, 2-3 marék csalán, kevés snidling (nálam vadon szedett), extra szűz olívaolaj, bors

  1. Feltesszük főni a vizet a tésztához
  2. A bacont felkockázzuk, kevés olívaolajon megpirítjuk, majd rádobjuk a megmosott csalánt, rányomjuk a fokhagymát
  3. Ha felforrt a víz, beledobjuk a tésztát
  4. Mikor a csalán összeesett, megpárolódott kicsit, rámorzsoljuk a juhtúrót, hozzákeverjük a tejfölt (tejszín is lehetne), és pár percig összefőzzük alacsony lángon. 
  5. Végül rászórjuk a snidlinget, esetleg borssal ízesítjük (sózni nem szükséges, mivel a bacon és a juhtúró is sós), majd a kifőtt spaghettivel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...