Pár napja ettem vacsorára ezt a pikáns almasalátát. Mivel a tavasz beköszöntével egyre többet vagyok Visegrádon, a budapesti háztartásom kevésbé felszerelt, nem volt otthon semmi friss zöldség, én pedig a változatosság kedvéért most is valami salátaféleséget kívántam vacsorára. Volt pár finom bioalma, volt egy szép tő friss rozmaring, amit azért vettem, hogy majd Visegrádon kiültessem a kertbe, és volt egy parmezánnak nevezett sajt, amit aznap vettem a Spárban - nem Parmigiano Reggiano DOP, hanem valami azt utánzó olasz sajt, amit a boltban remek üzleti érzékkel parmezánként hirdettek kb. 3500 ft/kg-ért (az olasz nevében nem szerepelt persze a parmigiano szó) - vettem belőle egy kis darabot, ennyiért nem lehetett otthagyni (nem volt rossz egyébként). Gondolatban gyorsan össze is raktam ezt a salátát: az alma-sajt jól bevált párosítás, az alma-rozmaring szintén, a parmezán-rozmaring páros se rossz, gondoltam, csak jó lehet a végeredmény - és tényleg baromi jó lett. Hozzáképzeltem egy pohár finom hideg rozét -sajnos ez nem volt otthon (és ha lett volna, se nagyon ihattam volna belőle a kicsi miatt), de szerintem egy fél pohárnyira biztosan elzüllöttem volna, ha van, szinte kiabált a borért ez a saláta:)
Ja, és egy "szolgálati közlemény": a gasztro.blog.hu gyűjtőoldal leállt, de van helyette új, gasztro-blogok.blogspot.com/ , itt megtalálhatjátok a gasztroblogok legfrissebb receptjeit!
Hozzávalók (egy adaghoz):
1 nagy alma, 2-3 deka parmezán, friss rozmaring, fél citrom leve, 1 tk. méz, 1 ek. rozmaringos szőlőmagolaj (olasz, az Aldiban lehet kapni, nagyon finom)
Az almát meghámoztam, kockákra vágtam, ráforgácsoltam a sajtot, vágtam rá friss rozmaringot, majd összekevertem a mézzel, a citromlével és a szőlőmagolajjal.
Látom, Te is nyersnövény függő vagy...
VálaszTörlésIgen, igaz :)
VálaszTörlés