2012. február 16., csütörtök

Mandulás-datolyás répagolyók



Pár napja készítettük uzsonnára ezt az egészséges finomságot. Regina nyersen elvileg nem szereti a répát, de ha együtt készítünk belőle édességet, természetesen ő is szívesen megeszi - ezért is igyekszem olyan finomságokat kitalálni, amikbe bele tudok csempészni zöldségeket is.

Hozzávalók:
2 bio répa, 1 bio alma, 5 dkg mandula, 5 dkg bio mazsola, 5-6 szem bio datolya (aszalt gyümölcsökből igyekszem mindig biót venni, hogy ne legyen benne kálium-szorbát vagy más tartósítószerek), kb. fél bögre pattogatott amaránt mag (vagy zabpehely), 1 tk. fahéj, esetleg kevés méz vagy agavészirup


  1. A répákat és az almát finomra reszeljük
  2. A mandulát, mazsolát és datolyát az aprítóba tesszük, ledaráljuk
  3. Összekeverjük a hozzávalókat, fahéjjal ízesítjük, és annyi amarántmagot teszünk hozzá, hogy formázható legyen a massza 
  4. Ha nem találjuk elég édesnek, tehetünk hozzá kevés mézet, agavé- vagy juharszirupot
  5. Megkérjük a gyerekünket, hogy formázzon golyókat a masszából :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...