2012. február 16., csütörtök

Gyors és egészséges vacsora - Parmezános omlett mozzarellás avokádóval, vegyes zöldsalátával


Tegnap este ez volt a vacsoránk, Regina imádta, hiszen a tojás, az avokádó és az olasz sajtok a kedvenc ételei között vannak. Nagyétkűek nem fognak jóllakni vele (legfeljebb, ha egy nagy szelet kenyeret is esznek mellé), viszont igazi diétás fogás, alig van benne szénhidrát, mégis tartalmas, finom és laktató (még a terhességi cukorbetegség idején kisérleteztem ki az ilyen jellegű vacsorákat). Az avokádó tele van vitaminokkal és telítetlen zsírsavakkal, nagyon alacsony a szénhidráttartalma, és tapasztalatom szerint a gyerekek is nagyon szeretik.

Hozzávalók (4 omletthez): 
2 bio tojás, 2 ek. tejföl (nálam most Cserpes), 2 ek. liszt (nálam most barna rizsliszt, de más is lehet), kevés tej,  kb. 3 dkg. reszelt parmezán (vagy Grana Padano), só, bors, extra szűz olívaolaj vagy kókuszzsír a sütéshez

A tetejére: 1 avokádó, 1 csomag mozzarella (nálam most bébi mozzarella), extra szűz olívaolaj, só 
Vegyes olasz salátakeverék


  1. Az omlett hozzávalóit összekeverjük (sűrű palacsintatészta állagú legyen)
  2. Kevés olívaolajon vagy kókuszzsíron megsütjük az omletteket
  3. Az avokádót és a mozzarellát feldaraboljuk, olívaolajjal és sóval ízesítjük (frissen őrölt bors is mehetne rá, ezt én Regina miatt kihagytam)
  4. A kész omlettek tetejére tesszük az avokádos keveréket, salátával tálaljuk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...