Amikor nagyon kevés időm van az ebédfőzésre, szinte mindig tésztát készítek. Amíg felforr a víz és megfő a tészta, el lehet készíteni a szószt: szerintem részben ebben rejlik az olasz konyha zsenialitása (meg persze a nagyon jó minőségű alapanyagokban), 10-15 perc alatt szuper ebédet varázsolhatunk az asztalra. A tésztaszószok száma végtelen, remek lehetőség arra, hogy a háziasszonyok kiélhessék a kreativitásukat, és a lehető legjobb választás a "lássuk, mi van itthon" típusú főzés esetén.
Tegnap nálam pont ez az eset volt, 1-kor kaptam észbe, hogy valami ebéd kellene. Megnéztem a mélyhűtőt, volt benne koktélrák, tészta, tejszín pedig szinte mindig van itthon, így adta magát az ebéd. Szerencsére Regina nagyon szeret minden halat és tengeri herkentyűt, úgyhogy nagyon lelkes lett a gondolattól, hogy "rákocskás tésztát" eszünk. Spaghettit szeretett volna, az nem volt itthon, de volt linguine, ami hasonló jellegű. Friss petrezselymet szerettem volna tenni a szószba, de sajnos az nem volt, így a Green Cuisine halakhoz való fűszerkeverékére esett a választásom, végülis az egyik összetevője a petrezselyem.
Hozzávalók (3 főre):
3/4 csomag linguine tészta (vagy bármilyen, jó minőségű olasz tészta, lehet spaghetti, tagliatelle vagy akár fusilli is), 1 csomag fagyasztott koktélrák (20 dkg), 3 dl tejszín (adalékanyag nélküli főzőtejszín vagy sima tejszín), 2-3 gerezd fokhagyma, 1 dl száraz fehérbor (csak olyan bort használjunk főzéshez, amit meg is innánk!), 1 tk. Green Cuisine fish seasoning fűszerkeverék, extra szűz oívaolaj, só, bors
- Feltesszük forrni a vizet a tésztához
- Egy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, beledobjuk a koktélrákot (lehet fagyottan is) és a fokhagymát (én fokhagymanyomóval szoktam), fűszerezzük, kicsit kavargatjuk, majd ráöntjük a fehérbort
- Ha felforrt a víz, beledobjuk a tésztát
- 1-2 perc után ráöntjük a tejszínt a rákokra, és lassú tüzön hagyjuk összefőni, amíg megfő a tészta
- Ha elkészült a tészta, leszűrjük, öntünk rá kevés olívaolajat, összeforgatjuk a szósszal és azonnal tálaljuk
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése