Villámgyors maradékfelhasználó desszert rengeteg gyümölccsel nyáriasítva. Először akkor készítettem ezen a nyáron, amikor tényleg volt itthon pár felhasználandó szikkadt kifli, de azóta direkt keressük a bogdányi péknél az előző napról maradt, leértékelt kiflit:)
Hozzávalók:
4-6 szikkadt kifli, fél liter tej, 3 tojás, 3-4 ek. nyírfacukor, 1 tk. házi vaníliáscukor (vagy egy tasak bolti), 2 dkg vaj, fél kiló szilva, fél kiló sárgabarack
A tepsit alaposan kivajazzuk, és belerakosgatjuk a felkarikázott kiflit, majd a kiflikre (illetve mellé, alá, közé) pakoljuk a felezett, kimagozott gyümölcsöket. A tejet elkeverjük a tojásokkal és a cukorral, vaníliával, és a kiflis-gyümölcsös egyvelegre öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük. Langyosan még elég trutyis, de úgy is isteni finom. Hidegen szépen szeletelhető.
Még van sárgabarackod? Nagyon finom lehet ennyi gyümölccsel:)
VálaszTörlésMár vagy 10 napja készült, nem volt időm posztolni... De zöldségesnél még láttam. Csak szilvával is csináltam, úgy is nagyon finom!
VálaszTörlésóh nem akarok, tele a kert minden más finomsággal:)
VálaszTörlésCsak örültem, hogy még Neked van:)
Értem, köszi:) Nálunk is dömping van, alig győzöm a feldolgozást, de ez a jó az augusztusban:)
Törlés