2012. március 5., hétfő

Végre salátaboglárka!


Receptnek nevezni túlzás lenne, inkább örömhír: a patakparton kezdenek előbújni a salátaboglárkák! Még nincs túl sok, de azért egy kisebb adag salátára valót össze tudtam szedni tíz perc alatt, főleg, hogy a kislányom is segített - tapasztalatom szerint a gyerekek mindenféle gyűjtögetésben nagyon lelkesen vesznek részt, még ha megenni nem is szeretik az épp gyűjtött kincset. Aki csak teheti, szedjen ebből a zsenge, C-vitaminnal teli, friss, zöld ízű salátából, garantáltan jobb, mint a boltban vett, agyonvegyszerezett műsaláták! 
Én túrós csusza mellé ettem ebédre pár  csepp citrommal, extra szűz olívaolajjal és egy csipet sóval, és hihetetlenül jól esett. Ez már tényleg a tavasz!

2 megjegyzés:

  1. Kedves Naspolya,
    amit itt lejegyeztél, igazán ebben lesz tettenérhető írásaid hatása:
    rámutathatsz ötleteid mentén, hogy milyen csendesen megbújó lehetőségek vesznek minket körbe. Azt hiszem, Te is tudod milyen jó példa lesz majd későbbről visszagondolva a gyermekeiteknek, mind a közös főzőcskézés, mind a növények szeretete és megismerésük kalandja. És nem utolsó sorban Neked is sok örömet fog szerezni ennek a krónikának a vezetése, az olvasókkal, nyomonkövetőkkel folytatott rövid disputák, élcelődések, ismerettségek élménye. Kívánom, hogy élvezettel gazdagítsd a "naspolya-gyűjteményt", szép tavasz áll előttünk :)!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Ágota,
      köszönöm kedves soraidat! Teljesen igazad van, hihetetlenül jó érzés, amikor a 3 éves lányom tökéletes magabiztossággal különbözteti meg pl. a cirtomfüvet az árvacsalántól:) Reménykedem én is a szép tavaszban, nyárban, sok gombában és egyebekben:)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...