2012. május 4., péntek

Reteklevélpesto


Kicsit késve hozom ezt a receptet, már több, mint egy hete készült. Egyelni kellett a retket a kertben, így csomó babszemnyi miniretket húzkodtam ki, hogy a többi nagyobbra nőhessen. Egyébként utálok egyelni, rossz érzés bármit is kihúzni a földből, amiből akár lehetne is még valami, de ha felhasználom, akkor persze egészen más a dolog:) Reteklevélből korábban is készítettem már pestot, de ezalkalommal természetesen a kis retekfejeket is felhasználtam, így méginkább retekízű lett a végeredmény. A retek levele levesnek is nagyon finom (pl. pár szem krumlival, krémlevesnek), és az egészen zsenge levelek salátákba is kiválóak. Fontos: csak akkor használjuk fel a retek leveleit, ha megbízható helyről származnak (pl. saját veteményes:)), és biztosan nem tartalmaznak vegyszermaradványokat!

Hozzávalók (egy kisebb üveg pestohoz):
Egy csokornyi friss, zsenge reteklevél (lehetőleg az apró retkekkel együtt), fél marék dió, 1 gerezd fokhagyma, só, bors, extra szűz olívaolaj
A diót forró serpenyőben megpirítjuk, a retekleveleket alaposan megmossuk, leszárítjuk. Az összes hozzávalót a mixer aprítójába tesszük, bőven meglocsoljuk extra szűz olívaolajjal, majd pürésítjük. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...