2012. június 19., kedd

Ribizlis-levendulás fehércsokihab


Ma leszedtük a ribizliket a kertben, a feketét és a pirosat is, mert nagyon pergett már, és a menyétek is lopkodták. Mélyhűtőbe tettem a nagyrészét, a ribizli esetében remekül működik a fagyasztás, egész évben használhatom majd süteményekbe, palacsintába, krémekbe. Pár maréknyit pedig ehhez a finomsághoz használtam fel, ami bár habkönnyűnek tűnik, diétásnak, kalóriaszegénynek éppenséggel nem nevezhető:) Viszont isteni finom, édes, fehércsokis hab, savanykás ribizli, és mellé a levendula finom aromája... Ha a fagyigépet betettem volna időben a mélyhűtőbe, azzal készítettem volna el, de így még arra sem volt ideje, hogy rendesen lehűljön, heten ettük, pillanatok alatt elfogyott.

Hozzávalók: 6 dl tejszín, 2 tábla fehércsoki, 2 szál levendula, 2 bögrényi ribizli (piros és fekete vegyesen)

2 dl tejszínbe belemorzsoltam a levendulavirágokat, majd felmelegítettem (nem forraltam, épp csak addig melegítettem, míg az első buborékok megjelentek a felszínén). Ekkor beletördeltem a csokit, és kevergettem, amíg teljesen elolvadt, majd a hűtőbe tettem. Amikor teljesen lehűlt a krém, habbá vertem a többi (4 dl) tejszínt, beleforgattam a fehércsokis krémbe, majd belekevertem a ribizlit is ( a képen csak az a pár szem látszik, amivel díszítettem, de alatta is tele van ribizlivel:)). Jó lett volna még pár órára hűtőbe tenni, de nem volt rá ideje, így is nagyon finom volt.

2 megjegyzés:

  1. Hát ez nagyon finom lehetett!
    Nekem csak fekete ribizlim van, megyek is megnézni, hogy érett-e már?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg nagyon finom, igazi habos kalóriabomba, jó sok ribizlivel. Eredetileg egyébként csak feketével terveztem, de a kislányomat kértem meg, hogy szedjen az édességhez, és vegyesen szedte. Így is szuper volt:) A levendula nagyon kell bele, attól lesz különleges.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...