2012. július 13., péntek

CUKKINIJÁTÉK - nyerj cukkinit és lekvárokat a Naspolyakonyhából!



Kilószámra ontja a veteményes a cukkinit, és a patisszon is kezd felzárkózni mellé, kezdem nem győzni az iramot. Már írtam többször, hogy nagyon hálás, végtelen sokféleképpen variálható zöldségnek tartom a cukkinit, esszük is 2-3 naponta, rengeteg receptet kipróbáltam-kikisérleteztem már. Az utóbbi hetekben mégis azt vettem észre, hogy rögzült 3-4 féle kedvenc elkészítési mód, és kicsit megcsappant bennem a kisérletezési kedv. Szóval azt gondoltam, hirdetek egy cukkinis játékot. Cukkinis és patisszonos recepteket várnék (lehetőleg nem a legelterjedtebb fogásokat, mint pl. a rántott patisszon), lehet leves, főétel, sütemény vagy bármi, de azt szeretném, ha új recept lenne, tehát nem a régebbi receptjeitek közül válogatnátok, egyszerűen csak azért, mert rengeteg gasztroblog rengeteg cukkinis receptjét végigböngésztem már. Nem kell vegetáriánus legyen az elkészült fogás, de lehetőleg domináljon benne a cukkini/patiszon. Aki szeretne részt venni, küldjön nekem július 31-ig egy (vagy több) receptet és az étel fotóját (akinek van blogja, természetesen linket is). A recepteket-linkeket ki fogom tenni a blogomra, és Regina segítségével kisorsolom majd a nyertest. A nyeremény természetesen egy jó adag cukkini és patisszon lesz, a termés aktuális állása szerint választhatóan sárga vagy zöld, kisebb, salátának való vagy nagyobb, tölteni való (előre persze nem tudom, hogy fog állni a veteményes 2 hét múlva, de remélem, lesz bőven miből választani), valamint egy üveg levendulás-citromos cukkinilekvár, egy másik, általam eltett lekvár, és egy kis üveg menta- vagy citromfűszörp (és akár még egy szép csokor színes mángold is, de ez csak személyes átvétel esetén, a postázát nem hinném, hogy jól bírja). A veteményesemben semmiféle műtrágyát, permetezőszert nem használok és nem is használtam soha (és a közelben sem senki), forgalmas úttól messze van a veteményes, így minden teljesen bio.

Szóval a játék feltételei:
- legyél a blog rendszeres olvasója
- írj ide egy kommentet, hogy részt szeretnél venni
- küldd el a receptet fényképpel vagy linkkel július 31-ig a peterfy.sarolt@t-online.hu címre

Közel ültettem egymáshoz a kétféle cukkinit, így a zöld és a sárga fajták
vadházasságából ilyen izgalmas egyedek jönnek létre:)

6 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik az ötlet, mert mi az idén nem ültettünk még cukkinit, pedig imádom. Recept ötletem pedig rengeteg van...:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lilla, örülök, hogy tetszik, várom a receptet, remélem, jönnek majd mások is:)

      Törlés
  2. Kedves "Naspolya"!
    Íme egy roppant finom cukkinis kenyér, szeretettel:)
    http://szeretetrehangoltan.blogspot.hu/2012/07/cukkinis-kenyer.html

    VálaszTörlés
  3. Örülök,hogy rád találtam,szeretnék játszani én is.Küldöm a linket emailben.

    VálaszTörlés
  4. Én egy tövét ültettem próbaképpen,de ugyanilyen sárga foltoska lett.
    Bár a receptversenyről lemaradtak, de én azt újitottam cukkinivel ,hogy reszeltem,sóztam,lecsöpögött ,majd hagymát dinszeltem,majd paradicsom levét (jó sűrűt) ráöntottem és bele a cukkini,fűszerezés olaszos...szépen szétfőtt annyira ,hogy a gyerekek ne érezzék (mert a cukkini fuuuuuj ) ;) Szerintük és nagyon finom lett🤭😉

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bocsánat a nevem lemaradt : Éva ,belépni a Google fiókkal nem sikerult

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...